Начало

Предстоящо

Няма събития

Председателският съвет (председателят Сасоли и лидерите на политическите групи) приключи процедурата по изслушване днес. Парламентът ще гласува състава на новата Комисия на 27 ноември.

След срещата председателят на ЕП Давид Сасоли заяви:

„През последните два месеца Европейският парламент изигра демократичната си роля като разгледа внимателно представянето на всеки от предложените комисари. Изслушванията бяха обстойни и понякога трудни, но предоставиха възможност на депутатите да проверят по един прозрачен начин дали кандидатите за комисари са готови за бъдещата си работа. Днес ние приключихме окончателната оценка и сме готови да гласуваме целия колегиум на членове на Комисията следващата седмица.

През следващите пет години Европа ще бъде изправена пред много проблеми - от предоставянето на дългосрочни решения по миграцията и предоставянето на убежище до това да играе водеща роля в света в борбата с климатичните изменения. Нуждаем се от Европейска комисия, която е готова да действа по важните за европейците теми. Европейският парламент, който е избран пряко от европейските граждани, ще продължи да търси отговорност от Комисията и ще гарантира, че тя изпълнява обещанията си.“

След обмен на мнения с тримата кандидати за изпълнителни заместник-председатели на ЕК Франс Тимерманс, Маргрете Вестегер и Валдис Домбровскис Председателският съвет на Парламента проведе последната си оценка на изслушванията на всички кандидати за комисари.

След анализ на писмата за оценка от отговорните комисии и препоръката на Съвета на председателите на комисии Председателският съвет даде своята зелена светлина и обяви изслушванията за официално приключени.

Гласуването в Парламента ще се състои на 27 ноември на обяд след като новоизбраният председател Урсула фон дер Лайен представи колегията на членовете на Комисията и тяхната програма.

Председателският съвет също така позволи публикацията на писмата за оценка. Те са достъпни тук.

anketa

Текущи покани

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news