Печатни издания
Почти 15 години България е пълноправен член на Европейския съюз. Почти 15 години терминът „Кохезионна политика“ присъства в медийното пространство. Почти 15 години Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора се стреми да направи европейските дела близки до гражданите в регион Стара Загора.

След първата част на книжката, представяща общ преглед на политиката за сближаване в региона на Стара Загора, беше издадена втора, фокусирана върху Европейския социален фонд, в същия формат. Книжката проследява успешно реализирани проекти посредством Европейския социален фонд (ЕСФ). Акцентът бе поставен върху ЕСФ, тъй като неговите бенефициенти са от хора от разнообразен произход и са интересни от чисто човешка гледна точка. Книгата включва и допълнителна информация за Кохезионната политика и нейното въздействие на равнище ЕС. Книгата беше представена през ноември 2020 г., малко преди втория локдаун заради COVID-19.

 

Изтеглете ВТОРА ЧАСТ на изданието

 

 
Това издание е реализирано с подкрепата на Европейската комисия и се стреми да хвърли светлина върху Политиката на сближаване (Европейски фонд за регионално развитие (ЕФРР), Кохезионният фонд (КФ) и Европейският социален фонд (ЕСФ)), която присъства в ежедневието на европейските граждани вече повече от 30 години. Тази политика е най-близо до гражданите, тъй като в момента подкрепя с една трета от бюджета на Съюза програми в 11 тематични цели. Въпреки това, хората не са наясно с добавената стойност на политиката на сближаване в техния регион. Ето защо, освен официална статистическа информация, акцентът се поставя върху конкретни проекти в различните части от региона.

 

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg