Печатни издания

Издаваща институция:
Активни потребители

Година на публикуване: 2010

Прочети в PDF формат


Купувате си крем за лице, на етикета пише, че за 3 седмици бръчките ви ще изчезнат, но това не се случва. Оплаквате се в магазина, от който сте закупили крема, но ви препращат към производителя, който не ви връща отговор. Това нелоялна търговска практика ли е?

Активният потребител знае, че:
  • Всяко действие от страна на търговец, свързано с реклама, промоция или продажба на стоки или услуги, е търговска практика.
  • Заблуждаваща е тази търговска практика, при която търговецът ви дава невярна или непълна информация или пропуска важна информация, от която се нуждаете, за да направите информиран избор.
  • Агресивна е тази търговска практика, при която търговецът ограничава избора ви чрез физическо или психическо насилие, принуда или злоупотреба с влияние.
  • Ако се натъкнете на нелоялна търговска практика в друга държава от ЕС или на интернет страницата на търговец, регистриран там, трябва да се обърнете към Европейския потребителски център - България.

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg