Печатни издания

Издаваща институция:
Активни потребители

Година на публикуване: 2010

Прочети в PDF форматИмате билет за мечтаното пътуване до Рим, но на летището научавате, че самолетът е пълен и няма място за вас. Кой може да ви помогне и какви са правата ви?

Активният потребител знае, че:

 • В случай, че полетът ви закъснява повече от два часа, мястото ви е продадено и на друг пътник или полетът е отменен, вие имате права.
 • Тези права са валидни за всички полети - редовни, чартърни, ниско бюджетни, всички полети, излитащи към страните-членки на ЕС и полетите, които се обслужват от европейски авиокомпании извън рамките на съюза.
 • Докато чакате, авиокомпанията трябва да ви предложи съдействие, което включва информация за правата ви и:
  • в случай на закъснение от два или повече часа - безплатна храна и напитки в зависимост от продължителността на чакане, както и изпращането на две безплатни съобщения (по телефон, факс или имейл);
  • в случай на закъснение от пет или повече часа и, ако решите да не пътувате, може да поискате връщане на пълната стойност на билета;
  • ако полетът е отложен за другия ден, имате право на безплатно настаняване в хотел и трансфер до него, както и право на храна.
 • Ако полетът ви е отменен, авиокомпанията трябва да ви предложи в замяна пълно възстановяване на стойността на билета в рамките на 7 дни или пренасочване към крайната ви дестинация на първа възможна дата или на по-късна дата, удобна за вас.
 • Ако имате билет, който е валиден и сте се регистрирали навреме, но ви е отказан достъп до самолета, вие имате правото на парична компенсация между 125 евро и 600 евро.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news