Печатни издания

Издаваща институция:
Активни потребители

Година на публикуване: 2010

Прочети в PDF формат

Когато имате потребителски спор за разрешаване можете да се обърнете за съвет към различни институции, потребителски организации или уебстраници. Как да решите към кого да се обърнете? И Как да различите държавната институция, организациите с нестопанска цел и комерсиалните интернет страници и организации?

Активният потребител знае, че:

  • Комисията за защита на потребителите се занимава с различни оплаквания – подвеждащи оферти за кредити, неправилно обозначаване на цени, опасни и дефектни стоки, некоректни оферти за почивка;
  • Европейският потребителски център може да ви помогне при проблеми с продукти, купени в друга държава на ЕС, или чрез интернет страница от друга държава на ЕС;
  • Независимите потребителски асоциации имат много опит и познания по потребителски проблеми, техните сравнителни тестове ви помагат да получите най-доброто за парите си.
  • Можете да разпознаете комерсиалните организации, които твърдят, че помагат на потребителите по това, че публикуват реклами на интернет страниците си.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news