Бюлетини

cover1

Информационен център Европа Директно – Стара Загора издаде в печатна и електронна версия наръчник, в който са описани насоки за организиране, мнения на участвали ученици, учители и ментори в авторския формат на центъра – „Дни на Европейския парламент в Стара Загора". Целта на наръчника е да позволи на други центрове от мрежата „Европа Директно" в страната и различни организации/образователни институции свободно да използват опита и експертизата и сами да пренесат този формат в своите населени места.
Европейският информационен център Европа Директно – Стара Загора за първи път организира Дни на Европейския парламент и European Master Class в Стара Загора в рамките на два дни през 2010-та година. По време на събитието младежи имаха възможността да се запознаят „отвътре" с институциите на Европейския съюз, използвайки игрови методи. След позитивните резултати и подкрепата от страна на участниците, събитието се превърна в централно в годишния календар на „Европа Директно – Стара Загора" и в една от най-устойчивите инициативи насочени към младите хора в града.


През годините в инициативата, подкрепена от Представителството на Европейската комисия, Информационното бюро на Европейския парламент в България и Община Стара Загора, са се включили общо над 300 младежи. Това са ученици и студенти от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гълъбово, Мъглиж и Ямбол. Излизането на Великобритания от ЕС, разширяването на Европейския съюз, бюджетната рамка, правата на европейските граждани, бежанската криза, са част от темите, които бяха дискутирани от младежите през изминалите години. Някои от участниците бяха поощрени от Европа Директно – Стара Загора, г-жа Ева Майдел и г-н Светослав Малинов, с посещение в Европейския парламент в Брюксел. Друга част от тях, имаха възможността да участват в регионалното състезание на програма „Евросокола" и да се включат в паневропейската симулация на заседание на Европейския парламент в Страсбург. А трети, се срещнаха и дискутираха със свои връстници от Румъния, благодарение на партньорството ни с Европа Директно – Букурещ. През 2018-та година за първи път симулацията се проведе и на национално ниво със събитие във Велико Търново, което събра всички центрове от мрежата Европа Директно в България и участници – младежи от цялата страна.

Електронната версия на наръчника можете да изтеглите от тук.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news