Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Опера на открито в Стара Загора - пряко от Валенсия

karmen-opera-valenciaЗаповядайте на пряко излъчване на операта „Кармен" на Жорж Бизе на 18 юни 2010, 21:00 българско време от Palau de les Arts Reina Sofia (Дворец на изкуствата „Кралица София") във Валенсия. Община Стара Загора ни предостави възможността да използваме Античния Форум в Стара Загора като място, на което ще се проведе събитието.

 

Общоевропейската кампания протича под патронажа на Ласло Андор - европейски комисар по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване.  Проявата е определена като едно от най-значимите културни събития в календара на 2010 Европейска година за борба с бедността и социалното изключване и най-значимото през летните месеци.

Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора прие поканата на организационния комитет от Валенсия, Испания да се включи в инициативата VIVA EUROPA 2010 JUNE 18TH - събитие, посветено на обявената  от Европейския парламент и от Европейския съвет за година за борба с бедността и социалното изключване 2010 година.

Събитието предвижда пряко излъчване на операта „Кармен" на Жорж Бизе на 18 юни 2010, 21:00 българско време от Palau de les Arts Reina Sofia (Дворец на изкуствата „Кралица София") във Валенсия. Общоевропейската кампания протича под патронажа на Ласло Андор - европейски комисар по заетостта, социалните въпроси и социалното приобщаване. Проявата е определена като едно от най-значимите културни събития в календара на 2010 Европейска година за борба с бедността и социалното изключване и най-значимото през летните месеци.

Поради контекста на Европейската година, организаторите взеха решение да предоставят безвъзмездно сателитния сигнал, за да може инициативата да достигне абсолютно безплатно до максимален брой граждани. Благодарение на Булсатком АД, Европа Директно - Стара Загора успя да осигури приемането на спътниковия сигнал и извеждането му за последващата обработка.

vivaopera2010Община Стара Загора ни предостави възможността да използваме Античния Форум в Стара Загора като място, на което ще се проведе събитието.  Опитът показва, че това е успешно и работещо решение за представяне на оперни постановки на открито, поради естествената акустика и антична архитектура. Форумът разполага с 900 до 1 000 места. Очакванията ни са за пълната им заетост, като се има предвид, че Стара Загора е град с утвърдени традиции и почитатели на оперното и балетното изкуство.

Държавна Опера Стара Загора от своя страна подсигури техническата част, предоставяйки ни част от своята озвучителна и прожекционна техника. Нейните параметри безпроблемно покриват изискванията на организаторите за качество на звука и картината.

За популяризирането и публичността на събитието ще бъдат активно използвани всички комуникационни канали в региона - електронни и печатни медии, интернет сайта на Европа Директно - Стара Загора, местни и регионални институции и организации, регионални и национални медии.

По този начин европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора ще може да предостави възможността на всички граждани на Стара Загора да се почувстват съпричастни с идеите на Европейския съюз и да споделят една европейска лятна вечер, изпълнена с музика, театър, технология и мита на „Кармен", с обмен между различни поколения и култури. За да могат не само да мислят Европа, но и да почувстват Европа, така както хиляди други в различни градове на стария континент ще го сторят заедно с тях, по същото време. И за да допринесем за изграждането на положителния имидж на България пред европейските й партньори!

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg