Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Евродепутатът Илиана Иванова откри EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA

euroweek_header

На 2 октомври 2010 година евродепутатът Илиана Иванова откри EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA.

В 11.00 часа в драматичния театър на града бе даден старт на евроседмицата. Организатор и домакин на събитието е Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” – Стара Загора.

Европейски информационен център „Европа Директно” осигури отпечатването на сборник с традиционни национални разкази с името „Европейски приказки под липите”. Всеки участник ще отнесе със себе си малък спомен за една чудесна седмица в Стара Загора през октомври.

Историята на евроседмицата започва с подписването на договора от Маастрихт през 1992 и представлява среща между ученици и преподаватели, първоначално от малка група училища. Постепенно се разпространява в ЕС, а Белгия е първата страна в която се провежда. От тогава до днес тя се провежда всяка година в първата седмица на месец октомври, с различна страна домакин, като през годините претърпява трансформации заради увеличаващият се брой страни членки на ЕС.

Главната цел на eвроседмицата е младите хора да усетят на практика духът на обединена Европа, дебати
райки и работейки заедно по въпроси свързани с ЕС. Учениците и преподавателите имат възможността да общуват, да се запознаят с образователните системи на различните участници, да се докоснат до културните щрихи на различните страни членки на ЕС. По време на тази седмица, учениците се приемат от семейства, и по този начин, опознават ежедневието и обичаите на другите страни. Създават се приятелства, които са толкова силни, че обикновено, траят години, и прерастват в гостувания през ваканциите.

Основното ударение се поставя върху учениците работещи съвместно по проект. Другите елементи са представяне на страните на участниците, показване на традиционни танци, и приготвяне на традиционни ястия. Учениците спортуват заедно, дебатират по теми от Европейския съюз и участват в занятия. Разбира се, има социални събирания и прощално парти. По този начин на учениците и преподавателите се дава възможност да се забавляват, да повишат знанията си за другите страни, и да задълбочат съзнанието си за собствената си култура.

Повече за събитието на: http://loveliv.ning.com/

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg