Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Наградените в конкурс заминават на посещение в Европейския парламент

5Конкурсът „Моето европейско гражданство” бе съвместна инициатива на Община Казанлък и Европа директно - Стара Загора, общински офис Казанлък, посветена на Деня на Европа. Той бе обявен на 29 март от Члена на Европейския парламент г-жа Илиана Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център”Европа директно” в Казанлък. Евродепутатът изнесе пред младите хора и жители на община Казанлък лекция на тема” Европейското гражданство- права и отговорности”. Инициативата е част от работната програма и Календар 2010 на Европейски информационен център.

В конкурса  участваха 62  рисунки на деца от 6 до 18 годишна възраст от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” и Професионалната гимазия по лека промишленост и туризъм, както и школите по изобразително изкуство в гр.Казанлък: „Живопис” към Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски” с ръководител Галя Иванова, „Артлиния” с ръководител Ваня Запрянова, ателие „Пъстроцвет” към читалище „Жар” с ръководител Катя Зографова, „Емануил Манолов” към читалище „Искра” с ръководител Цветана Вит- кова  и ателие „Репин” с ръководител Цветан Банчев.
Детските творбите бяха гледани и оценявани от професионално жури в състав: Христо Генев, директор на Художествената галерия в гр. Казанлък и от г-жа Лиляна Петрова, уредник в изложбената дала на ул. Искра.

Бяха раздадени много награди на младите казанлъшки творци. Най-приятната изненада за отличените в първи и втори места поднесе Евродепутат Илиана Иванова, която ги покани да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Посещението на Европейския парламент ще се осъществи  на 28, 29 и 30 октомври 2010 г.

За Брюксел ще пътува група от 12 души: Кирил Кацаров и Ивелин Ненов  от  школата „Артлиния”, Кирил и Ивелин ще бъдат придружавани от майките си, Станислава Янкова и Ваня Запрянова, защото са сред най-малките участници. Ивелин и Кирил са ученици в ОУ ”Георги Кирков”; Адриана Велкова - победител от ІІ възрастова група, тя е представител на школата към  ОДК „СВ.Иван Рилски” и учи в ПМГ”Н.Обрешков”, тя също ще бъде придружавана от своята майка- г-жа Веселина Талева-Велкова; третата възрастова група е представена от Теодор Христов и Пламена Георгиева, ученици в НГПИД”Акад.Дечко Узунов”,и Светлозара Метларова- школа”Артлиния”,тя е ученичка в Гимназията с преподаване на чужди езици”Ромен Ролан”; Антоанета Костова - школата към  ОДК „СВ.Иван Рилски” , тя е ученичка в ПМГ „Н.Обрешков”.


В групата има и представител на местните медии – Иван Бонев, който също получи покана от Евродепутата да посети ЕП. Благодарение на него ще получите богат снимков и видеоматериал от престоя на групата в Брюксел.


Ръководител на групата е Диана Петрова, координатор на Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора, общински офис Казанлък.
По програма, групата ще посети ЕП на 28 октомври, където ще има възможността да се за познае с работата на депутатите, включително ще влязат в залата, където се провеждат работните заседания на евродепутатите. Същия ден е предвидена среща-дискусия с  български евродепутати. На 29 октомври ще имат възможност да се запознаят с най-интересните културно-исторически забалежителности на Брюксел. На 30 октомври групата ще се прибере в гр. Казанлък.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg