Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Младеж от Казанлък ще представи презентация в Представителството на ЕК, София

 

На 8 януари 2011 г. Европейската комисия, съвместно с Унгарското председателство на ЕС стартираха официално Европейската година на доброволчеството.За да се открои работата на доброволците, да се насърчат и останалите да участват, и да се обърне внимание на предизвикателствата пред тях са предвидени много инициативи, които предлагат   различни възможности за доброволческа дейност.


В тази връзка Представителството на ЕК в България обяви в средата на м.януари конкурс за създаване на пилотен екип от младежи-експерти по европейски теми " Team  Europe  junior  – 2011".


За  този конкурс имаха право да кандидатстват български студенти, които впоследствие да участват като доброволци в кампанията "Обратно в училище" през 2011 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали.


Селекцията на кандидатите се осъществява на 2 етапа: първи -  изпращане по електронен път  на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и PowerPoint презентация по зададени европейски теми.  Кандидатите,  получили  над 30 точки, са поканени  на втория етап да говорят по темата на презентацията пред жури и публика.


Има казанлъшки представител във втория етап на конкурса за създаване на младежки  доброволчески екип. Това е Георги Даскалов, бивш възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов”- гр.Казанлък, студент в ПУ “Паисий Хилендарски” – Пловдив,  специалност “Химия”, І курс.


Той ще представи на 8 февруари в София своята презентация на тема: „Създаване на европейски доброволчески корпус за хуманитарна помощ”. Кандидатите за младежки европейски екип ще бъдат изслушвани от жури, включващо представители на Представителството на Европейската комисия в България, представители на Team Europe Bulgaria и информационната мрежа Европа Директно – България /кординаторът на казанлъшкия общински офис „Европа директно” ще бъде гост-наблюдател на изслушването/.


Окончателните резултати за класирането  ще очакваме до края на м.февруари 2011 г.


Допълнителна информация за конкурса и регламент за участие

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg