Дейности

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Информационен ден и обучение за младежи по програма „Младежта в действие” в Казанлък

 

infoday-logo

Европейски информационен център „Европа директно" - Стара Загора

Национален център „Европейски младежки програми и инициативи"

 

Приключи обучението за младежи по  програма „Младежта в действие". Информационният ден, с който стартира обучението за младежи бе воден от Изпълнителния орган на програмата за България, а именно - Национален център „Европейки младежки програми и инициативи"http://www.youthbg.info/. Двамата  експерти от Центъра - Светозар Даскалов и Мариана Георгиева представиха възможностите за финансиране на младежки обмени, младежки инициативи и обучения по програма „Младежта в действие" за 2012 , както и новите национални приоритети, които ще бъдат водещи при написване на проектопредложения през тази година.

 

В рамките на информационния ден бе представен и новият Младежки информационно-консултативен център /МИКЦ/ в Стара Загора , чиято приемна структура е младежката неправителствена организация "Различният поглед".МИКЦ се финансират  и работят с подкрепата на - Национален център „Европейки младежки програми и инициативи" - София.

 

Събитието бе открито от зам.- кмета на Община Казанлък - госпожица Лилия Цонкова.

 

В обучението участваха  представители на средни училища в Казанлък: СОУ „Екзарх Антим І", ХГ "Кирил и Методий", Художествена гимназия, Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков", ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм.Имаше представители на 4 младежки организации:Младежки общински съвет -Казанлък,МЧР „Взаимопомощ", СНЦ „Зелена светлина" и младежката секция към фондация „Проф.Генчо Пирьов", а също и студенти и експерти младежки дейности от Община Казанлък и Община Мъглиж.

Обучението  се води от Георги Филипов, асистент в Информационния център на ЕС, Представителство на ЕК в София. Г-н Филипов представи пред младежите в логическата рамка за написване на проект, проектна документация по програма „Младежта в действие" и в последния ден на обучението - практическо занятие за иницииране на проект и списване на проектопредложение.

Георги Филипов сподели пред младежите добри практики от свое участие в подобни проекти и представи и други европейски програми - Еразъм, Учене през целия живот.

 

В края на обучението 24 младежи получиха сертификати от координатора на общински офис „Европа директно" - Казанлък за своето участие в обучението.

 

Събитието е част от Плана за дейности 2012  на Европейски информационен център „Европа директно" -Стара Загора, общински офис Казанлък.

 

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg