Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Дни на Европейския парламент

На 10 декември ще бъде проведено традиционното за Европа Директно - Стара Загора издание на Дни на Европейския парламент. В сградата на Младежкия дом ученици от града ще влезнат в ролята на представители на Европейския парламент и ще дебатират важни въпроси. Те също така ще повишат познанията си за работата на институцията, симулирайки дейността на подкомисията "Права на човека". Този избор не е случаен, тъй като събитието съвпада с 10 декември Международен ден за правата на човека.
Европейският парламент си е поставил задача да бъде символ на европейските ценности и по-специално в областта на правата на човека. За целта ЕП има специална комисия, която заседава регулярно, обсъжда важни въпроси и предлага конкретни решения, които да бъдат приети на пленарни заседания. В допълнение от 1988 насам ЕП определя ежегодни лауреати на наградата "Сахаров" за свобода на мисълта, която отбелязва най-значимите личности или организации, допринесли за равенство и права във всички точки на света.
От друга страна Европейския съюз е най-големия донор в световен мащаб, подпомагащ млади демокрации и региони, които се борят за налагане на основни права и равенство между всички граждани, независимо от техния пол, раса, религия и убеждения.
И не на последно място, Европейския парламент, Съвета и Европейската комисия са приели Харта на основните права на Европейския съюз.
С оглед на всичко гореизказано, младежите ще симулират работата на подкомисията по Права на човека. За целта ще бъдат обсъдени въпросите, влези в дневния ред на последното заседание на комисията от 03.12.2014. Основни акценти ще бъдат "Кампания #ChildrenNotSoldiers — как да се предпазят по-добре децата при въоръжени конфликти" и "Правата на човека и положението на малцинствата в Украйна, със специално внимание към Крим". И двете теми са изключително актуални, а младежите със сигурност имат изградено мнение и се вълнуват и от двата въпроса. Допълнително ще им бъде изпратена подходяща информация, която ще бъде на разположение и по време на самата симулация на заседание.
 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg