Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европейската седмица на мобилността в Стара Загора

Европейската седмица на мобилността 16-22 септември се отбелязва вече 16 години в рамките на ЕС. Всяка година Европейската седмица на мобилността е с фокус върху определена тема, свързана с устойчивата мобилност. От местните власти се изисква да организират дейности за своите граждани на базата на тази тема. Постоянните мерки, инициирани през годината, също е добре да подкрепят темата.


Цялостната кампания Европейска седмица на мобилността се подкрепя от Генералните дирекции на Европейската комисия „Мобилност и транспорт" и „Околна среда".
Мотото на събитието тази година е: "Чиста, споделена и интелигентна мобилност" с подканващата фраза "Заедно стигаме по-далеч".
В тази връзка на 18.09.2017г. Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора инициира традиционно отбелязване на тази паневропейска кампания. Събитието се проведе в партньорство с Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция", Велоклуб „Верея", Центъра за подкрепа за личностното развитие към Община Стара Загора, Български младежки червен кръст – Стара Загора и МОЛ Галерия.
В прехода с велосипеди се включиха деца от IV-VI клас от ППМГ "Гео Милев"; СОУ „Васил Левси" и Второ основно училище „П.Р.Славейков".
Събитието протече в три етапа – кратка лекция как да караме велосипед в градска среда, безопасно участие на велосипедисти в движението, съвместно със Сектор „Пътна полиция" при ОД на МВР – Стара Загора, преход по описания маршрут (изградените велоалеи до МОЛ Галерия) и демонстрации по оказване на долекарска помощ от МБЧК в МОЛ Галерия, където се проведе и кратка забавна програма.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата и младежите от Център за подкрепа на личностното развитие град Стара Загора.
На участниците бяха раздадени и специални награди и материали от Европа Директно – Стара Загора.

 

В рамките на Седмицата на мобилността 22 септември е избран за ден без автомобили в целия ЕС. Обръщаме с призив към старозагорци в почивния ден да оставят автомобилите си да си починат и да използват различни форми на придвижване в зеления ни град!

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg