Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

9 май – Деня на Европа

Европейски информационен център Стара Загора и Община Стара Загора традиционно ще отбележат Деня на Европа 9 май със серия от събития, заедно с Областен информационен център Стара Загора и различни детски състави.

Отбелязването на Деня на Европа - 9 Май ще започне в 10:00 часа в парк „5 октомври", където празникът ще започне с изпълнение на „Ода на радостта" от градския духов оркестър.

На сцена около шадравана в парк „5-и Октомври" забавлението ще бъде осигурено с песни и танци от Мажоретен състав към Център за подкрепа за личностното развитие, Детска вокална студия „Усмивки" с ръководители Елена Маликатова и Жанина Янкулова при НЧ „Родина-1860", Фолклорна школа „Жарава" с ръководител Даниела Дюлгерова при НЧ „Родина-1860", деца от ДГ № 8 „Българче", ДГ № 34 „Райна Княгиня", ДГ № 20 „Мир" и подготвителните групи от VI ОУ „Свети Никола", Детски фолклорен ансамбъл „Траянци" към Център за подкрепа за личностното развитие с ръководител Росица Христова. Между изпълненията на съставите публиката ще бъде предизвиквана с въпроси от водещите като срещу всеки правилен отговор има предвидена награда.

Освен на главната сцена, организаторите са предвидили 4 забавни къта. Всеки от тях ще бъде удостоен с директни включвания, посветени на определена тема:

- кът за подреждане на гигантски пъзел, изобразяващ обединена Европа, нейните общностни символи, както и тези на всяка страна-членка;

- кът за рисуване на хартия;

- кът за рисуване на асфалт;

- информационен кът за Европейския съюз, неговите функции, дейности, институции и възможности за гражданите.

Всички посетители ще могат да разгледат и картини от изложбата "Европа в моята Стара Загора", организирана от Областен информационен център - Стара Загора, част от европейската кампания „Европа в моя регион 2018", която се провежда ежегодно във всички страни от Европейския съюз.

Наградите и печатните материали за гражданите отново са осигурени от Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора.

 

Екипът на Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора създаде и продължава традицията за ежегодното отбелязване на 9 май – Деня на Европа, с местните власти от региона и с мероприятия с ученици от всички 11 общини в Област Стара Загора.
За отбелязването на 9 май през 2018 г. екипът на ЕИЦ Европа Директно – Стара Загора отново е включил в Календара си мероприятия с децата от всяка община, които да ги въвлекат в историята и живота на Европейския съюз. Предвидени са рисунки на асфалт, викторина с въпроси за Европейския съюз и състезания по подреждане на големи пъзели (200 х 150 см) за най-малките, с награди за победителите и участниците. Ще бъдат предоставени безплатни печатни издания за всички възрасти.
Графикът на провеждане на събитието е: 2 май в Община Опан (12:00 ч.) и Община Гълъбово (14:00 ч.) ; 3 май в Община Николаево (11:00 ч.) и Община Мъглиж (13:00 ч.); 4 май в Община Братя Даскалови (11:30 ч.) и Община Чирпан (13:30 ч.); 8 май в Община Гурково (11:00 ч.) и Община Казанлък (14:00 ч.) ; 9 май в Община Стара Загора (10:00 ч.); 10 май в Община Павел Баня (11:00 ч.) и 11 май Община Раднево (14:00 ч.).
И тази година подготовката на отбелязването на 9 Май – Деня на Европа в град Стара Загора е в партньорство с Община Стара Загора, читалище Родина, Младежки общински съвет и други организации.

 

Стара Загора

 

 

Казанлък

 

 

Братя Даскалови

 

 

Чирпан

 

 

Гълъбово

 

 

Гурково

 

 

Стара Загора

 

 

Мъглиж

 

 

Николаево

 

 

Опан

 

 

Раднево

 

 

Скобелево

 

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg