Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

"Акция Климат" се проведе и в Казанлък

img_4980img_4983img_4996

”Акция Климат” бе проведена в Казанлък в седмицата 10-17.08.09 г. с цел да се повиши информираността на гражданите от Долината на розите относно проблемите на климата и да се засили активността на всеки един за опазването на околната среда.

Кампанията бе открита от народния представител Емил Караниколов, представител на ПП ГЕРБ в 41 –то Народно събрание и доскорошен зам. кмет на Община Казанлък. Екипът на информационния офис „Европа Директно” в Казанлък разпространи информационни материали и съвети за това как всеки един от нас може да съдейства за преодоляването на климатичните промени. В кампанията се включиха представители от Младежки парламент, Български младежки червен кръст и Младежката организация на скаутите в град Казанлък.

От офиса на „Европа Директно” 22 младежи и девойки от региона, на възраст 15-29 г., се регистрираха он-лайн, вземайки участие в най-новата младежка инициатива за защита на околната среда ”Кликни и засади дърво”. Всички те се обединиха около предложението за засаждане на получените от ЕК дръвчета в казанлъшкия парк „Тюлбето”, където през последните години иглолистните видове боледуват и застрашително намаляват в следствие на изсъхването им.

По време на „Акция Климат”, гражданите на Казанлък се информираха за инициативите на Общината за опазването на околната среда, а също и за мащабния проект, изпълняван по оперативна програма ”Околна среда”.

Бяха раздадени повече от 1000 бр. информационни материали. Медиите проявиха интерес към популяризиране на стратегиите и дейностите на ЕС, свързани с преодоляването на климатичните промени.

РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКИ ОТ КАМПАНИЯТА В КАЗАНЛЪК!

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg