Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

ЕИЦ, съвместно с Бюро по труда - Стара Загора проведе обучение на безработни

На 25.03.2010 година Европейският информационен център проведе в Клуб Работа съвместно с Дирекция Бюро по труда - Стара Загора информационен ден за безработни, на който бяха представени възможностите за професионално обучение, повишаване на квалификацията и започване на работа, както и стартиране на собствен бизнес по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Информационният ден е част от работната програма и Календар 2010 на „Европа директно”- Стара Загора и е свързан с приоритета на ЕК за 2010 за борба с бедността и социалното изключване.

Основната цел на екипа на „Европа директно”- Стара Загора беше да представи основният приоритет на ЕК за 2010, а именно Борбата с бедността и социалното изключване, посланието на Комисията до всеки един от нас и най-вече потенциално и пряко засегнатите. Да провокира хората да бъдат активни в търсенето на възможности за професионално обучение и реализация, защото крачката от безработицата до бедността и социалното изключване е твърде малка и не винаги е осъзнавата, когато се прави. Да бъдат активни и да дават обратна информация, когато не са доволни от качеството на обучение или когато работодателят е некоректен с тях, за да бъдат взети адекватни и навремени мерки. Да бъдат провокирани да не стават безделници - т.е хора които само симулират желание за работа и влизат от курс в курс, защото започвайки работа всеки има реалните шансове за професионален растеж и развитие, а не за социална изолация и бедност.

Жулиета Върлякова, Бюро по труда, представи актуалните мерки и възможности за обучение, целевите групи, стипендиите и другите условия за участие. Имаше конкретни въпроси за европейската мрежа за професионална мобилност EURES, възможностите за хора над 50, работещи, които желаят да повишат професионална квалификация или да усвоят ключова компетентност.

Това е първият семинар от кампанията на ЕД-СЗ, свързана с основния приоритет на ЕК. Предстоят такива във всички Дирекции Бюро по труда в региона и техните филиали.

obucheniebezrab3


obucheniebezrab1

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg