Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

×

Внимание

JFolder: :files: Пътят не е папка. Път: /home/szedabg/public_html/europedirect/images/events2010/evrogorichka

×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images//events2010/evrogorichka

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Засаждане на нови дръвчета в „еврогоричката” в парк Тюлбето

Общинският офис на Европейския информационен център в Казанлък се включи в цялостната програма на Община Казанлък по отбелязване на Деня на Земята със засаждане на нови дръвчета   в   „еврогоричката”  в парк Тюлбето. Със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България на мястото на засажданията бе поставена  табела, която да напомня за младежката инициатива  в града на розите.

Като продължение на европейската кампания ”Действия за климата” през септември 2009 г. 30 младежи от гр.Казанлък, с.Копринка и с.Енина засадиха своите млади дръвчета от вида „чашкодрян” в градския парк ”Тюлбето”, в непосредствена близост до оригинала на Казанлъшката тракийска гробница. Дръвчетата пристигнаха от Европейската комисия като подарък от организаторите на младежката инициатива „Кликни и засади дърво”. Младите хора, на възраст от 15 до 29 години се регистрираха за участие европейската инициатива от  офиса на „Европа директно” в гр.Казанлък  и бяха първите 5 000 участника от целия ЕС. Младежите поеха личен ангажимент да се грижат за своите дръвчета и да ги поливат редовно.

През настоящата година в Деня на Земята част от същите младежи разшириха обхвата на еврогоричката, като засадиха 15 нови дръвчета от вида Tуя. Най-активни сред тях бяха представителите на казанлъшката организация на скаутите.

Примерът на младите бе заразителен и в засаждането  се включиха  представители на дирекция „Международни програми, инвестиции и туризъм” с Директор г-жа Станислава Балканска, зам.председателят на Общински съвет в Казанлък и член на Комисията по европейски въпроси и бизнес среда г-жа Цветанка Пискова, Председателят на общинската комисия по образование, младежки дейности, спорт и туризъм  г-н Драгомил Иванов, Председател на Комисията по сигурност, обществен и екологичен ред в  Общински съвет- г-жа Теменужка Папазова.

На поканата да се включат като участници в засаждането се отзоваха и представители на местните медии: г-жа Диана Рамналиева, Управител на в-к „Искра”, Славяна Узунова, журналист в радио „Вис виталис” и Преств, Иван Бонев – администратор на сайта kazanlak-bg.info

Засаждането на дърво представлява една символична, макар и малка стъпка, но ако всеки от нас даде своя принос за климата, това ще бъде от полза за всички нас

 

{gallery}/events2010/evrogorichka{/gallery} 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg