Дейности

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Календар

Вижте по година Вижте по месец Търси Към месец

Европа Директно ще участва в Пети 24-часов маратон на четенето в Стара Загора

Библиотека „Родина” инициира за пета поредна година 24-часов Маратон на четенето, който е част от Националната програма „Четяща България” и е посветен на 23 април - Международен ден на книгата и авторското право. Кампанията в нашия град се осъществява с подкрепата на общинската администрация и е под патронажа на кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев.

Тази година инициативата е част от програмата на библиотека „Родина” за честване на 150 години от създаването й.

Участието в Маратона е нерегламентирано и доброволно. Състои се в четене на глас на текстове от любими произведения, от произведения на даден автор или по избрана тема.

Европа Директно ще вземе участие в  Петия 24-часов маратон на четенето в Стара Загора, който ще стартира в 7:30 часа на 23 април от библиотека „Родина”. На всеки час щафетата ще се предава между "сцените" домакини на събитията – библиотеки, училища, детски градини, домове, клубове, институти, организации, бизнес офиси, издателства, редакции и книжарници – до 7:30 часа на 24 април. Константин Стоянов от Европа Директно - Стара Загора ще чете разказ на Александър Секулов от "Колекционер на любовни изречения".

Петият 24-часов маратон на четенето в Стара Загора се провежда с подкрепата на Асоциация Българска книга и нейните членове – ИК „Кръгозор”, ИК „Хермес”, издателство „Слънце”, книжарници „Хеликон” и „Пингвините” и др.

 

Обратно

JEvents v3.1.2 Stable   Copyright © 2006-2013

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg