Вашите въпроси за ЕС

 

 

 

Вашият въпрос за ЕС:: Мъжа ми е българин, а аз съм рускиня. Имам лична карта за временно пребиваване. Всеки месец за няколко дни той пътува в Европейски съюз и аз искам да пътувам с него. Какви документи са необходими? Дали трябва да отварям виза? Или е достатъчно свидетелство за брак? Ако отварям виза дали има значение в коя от държави от ЕС? Защото той не ходи в една определена държава, а минава през няколко. Германия, Австрия, Холандия, Дания. Предварително благодаря за помощ. 

 

Здравейте,
Обърнахме се към Министерство на външните работи и Информационния център на ЕК за допълнителна информация и приложено изпращаме отговор:
Като съпруга на ЕС гражданин имате првао да пътувате с него навсякъде из ЕС, но трябва да притежавате карта за постоянно пребиваване в дадена страна от ЕС и с тази карта да пътувате, а не с картата за временно пребиваване.  
Във Вашия случай е необходимо  да се обърнете с молба за виза към някое от посолствата на Шенгенските държави, които посещава съпругът Ви. Най-добре е към посолството на страната, в която със съпруга си бихте искали да влезете най-напред.

 

Подробна информация може да получите в служба миграция в София на ул. Мария Луиза 47!

 

Надявам се, че сме били полезни!

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg