Избори 2014

След четирите изборни дни в ЕС, големият въпрос е как ще изглежда новият Европейски парламент. На 25 май в 23,00 ч, когато и последната избирателна секция в Европа затвори, ще бъдат обявени първите предвиждания за състава на Парламента. А няколко минути по-късно ще бъдат обявени и първите резултати, които ще бъдат обновявани в течение на вечерта. Резултатите ще бъдат вписвани в кръгова диаграма, която ще показва новия Парламент и неговия политически състав.

 

За първи път Парламентът ще представи първите предвиждания за политическия си състав веднага щом последната избирателна секция затвори, към 22,00 часа българско време. Данните ще бъдат постепенно допълвани в течение на вечерта, с пристигането на окончателните резултати от гласуването. Непрекъснато обновяващите се данни ще бъдат достъпни в интернет. Медиите могат да получават резултатите направо на собствените си платформи.

Изборната нощ започва през деня

 

През целия ден Европейският парламент в Брюксел ще показва на екран множество дебати, брифинги, пресконференции и други свързани с изборите събития, което ще даде възможност на журналистите да следят събитията в тяхното развитие. От ранния следобед настоящи и бъдещи членове на Парламента, кандидати за председател на Комисията и бивши или потенциални бъдещи ръководители на политически групи ще участват в дебати и ще коментират пристигащите резултати от Брюксел или други европейски столици.

Специализиран уебсайт за резултати в свободен за достъп формат

 

Всички данни, включително и броят на гласоподавателите, приблизителното разпределение на местата в Парламента и други статистически данни ще бъдат достъпни в реално време на специализирания сайт: results-elections2014.eu. Уебсайтът ще работи от 1-ви април. Медиите могат да ползват свободно тази информация и да я представят в своите платформи. Интернет страницата ще има специална мобилна версия, XML файлове, достъпни за нашите партньори, както и други приложения. Ако желаете да получите резултатите от изборите в XML формат или имате други въпроси относно резултатите, можете да пишете на

Регистрация за журналисти в Брюксел

 

Местата за журналисти ще бъдат разположени до залата за пресконференции в сградата на Парламента в Брюксел. През цялата вечер ще бъдат организирани многобройни мултиплекс/интерактивни пресконференции, а за журналистите от телевизиите ще има на разположение голям брой позиции за снимане.

Медиите, които искат да проследят изборната нощ на място, трябва предварително да изразят своя интерес. Журналистите от печатните медии могат да получат специална акредитация, като изпратят имейл на на вниманието на Едел Конър (EdelConnor), като посочат в предмета на имейла «акредитация за 25 май» (25 Mayaccreditation). Крайният срок е 15 май, но е желателно да не чакате последния момент.

Аудиовизуалните медии могат да си запазят място на до края на февруари. Ще им бъде изпратено потвърждение за разпределението и слотовете.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 20160701-SKpresidencyBanner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news