Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Имате ли любимо дърво? Разкажете ни за него! Дървото-победител ще бъде избрано през октомври 2011 г. чрез гласуване и ще спечели специализирана грижа за укрепването и съхранението му. То ще участва в международния конкурс "Европейско дърво на годината 2012".

КАК ДА УЧАСТВАТЕ

В конкурса “Дърво с корен 2011” могат да участват всички – индивидуално или като група хора, училищен клас, местен клуб, и т.н. Номинации могат да изпращат и фирми, институции, читалища, музеи, НПО и др.
Достатъчно е да имате желание да ни разкажете за вашето дърво и да изпратите
между 22 април и 31 август 2011 г. неговата номинация на електронната ни поща:

или по стандартна поща на адрес:

София 1612, ул. “Феликс Каниц” 13
Фондация “ЕкоОбщност”
 

КАКВО ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА НОМИНАЦИЯТА

- Историята за дървото – Разкажете ни защо това дърво е важно за вас или общността.  

- Най-малко 3 снимки на дървото в електронен вид, с добро качество и кратък пояснителен текст към всяка снимка.

- Местоположение на дървото – Посочете точното му местонахождение.

- Характеристика на дървото Вид, височина, обиколка, възраст.

-   Категорията или категориите, за които номинирате дървото.

 - Информация за номиниращия – име и населено място, възраст, адрес за кореспонденция, електронна поща, телефон за връзка.

Конкурсът не е за литературно есе или литературни умения, нито за фотография. Конкурсът е за дървото и неговата история.

 

КАК ЩЕ ПРОТЕЧЕ КОНКУРСЪТ

От 22 април до 31 август 2011 г. ще събираме номинации от цялата страна, след което комисия ще избере десет финалисти. Комисията ще оцени природната и културната значимост на дърветата, красотата на тяхната история, влиянието им върху хората и местата и т.н.
На 20 септември 2011 г. финалистите ще бъдат известни и техните истории и снимки ще бъдат публикувани на интернет страницата на конкурса.

Победителят в конкурса и в допълнителните категории ще бъдат обявени през октомври 2011 г.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КАТЕГОРИИ

Освен победителя в „Дърво с корен 2011”, който ще бъде определен чрез гласуване от широката публика, комисията на конкурса ще избере победители в две допълнителни категории - „Дърво с бъдеще” и ”Млад природолюбител”.

„Дърво с бъдеще” – категорията е за природолюбители, които обичат да садят дръвчета и да се грижат за зеленината около себе си. В нея могат да участват всички, които са посадили собствено дръвче, което към момента е на не повече от 5 години и полагат грижи за него.

”Млад природолюбител” – в тази категория ще бъдат класирани номинациите за дървета, направени от деца между 6 и 14 годишна възраст.

 

НАГРАДИ

Номиниралите дървото-победител в „Дърво с корен 2011” ще получат експертна консултация за необходимите мерки за подобряване състоянието му, както и специализирана грижа за дървото. Дървото-победител ще участва в конкурса „Европейско дърво на годината 2012”.

Стопанинът на отличения победител в категория „Дърво с бъдеще” ще получи ваучер за градински инструменти и принадлежности.

В категория ”Млад природолюбител” наградата е рафтинг приключение, осгируено от „Адвенчър нет” и допълнителни подаръци от списание National Geographic Kids Bulgaria.

ВСИЧКИ НОМИНАЦИИ ЩЕ БЪДАТ КАЧЕНИ И ВИДИМИ И ВЪВ ФЕЙСБУК ГРУПАТА НА КОНКУРСА, ЗАЕДНО С ПЪРВОТО ИМЕ И НАСЕЛЕНОТО МЯСТО НА НОМИНИРАЩИЯ ИЛИ НОМИНИРАЩИТЕ, ОСВЕН АКО АВТОРИТЕ ИЗРИЧНО НЕ ИЗЯВЯТ НЕСЪГЛАСИЕ.

Конкурсът „Дърво с корен 2011” на Фондация "ЕкоОбщност" е част от международния проект „Европейско дърво на годината” на Фондация "Партньорство" - Чехия. Този проект се осъществява с подкрепата на Държавния фонд по околна среда на Република Чехия, Министерството на околната среда на Република Чехия, Фондация „Партньорство” – Чехия,  "Адвенчър нет" , National Geographic Bulgaria и NG Kids Bulgaria

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg