Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Наградата се присъжда за особени постижения в журналистиката в пресата, радиото и телевизията по теми, свързани с развитието, демокрацията и правата на човека в целия свят.

„Всеки ден хиляди репортери излагат живота си на риск, за да съобщават за конфликти, хуманитарни бедствия или просто за да разказват човешки истории. В твърде много части на света свободата на печата все още се поставя под въпрос или се нарушава и аз ще продължа да защитавам това човешко право през моя мандат“, заяви европейският комисар по развитието Андрис Пиебалгс. Той добави: „Ето защо съм особено горд да открия конкурса за годишната награда „Лоренцо Натали“, с която ще отдадем признание на някои от най-талантливите журналисти, които работят по теми, свързани с развитието, и допринасят за нашата борба срещу бедността.“

С наградата се отдава признание на изтъкнати журналисти, някои от които поемат големи рискове, за да изобличат несправедливостта и опишат страданието. Създадена през 1992 г. от Европейската комисия, наградата „Лоренцо Натали“ се присъжда в памет на Лоренцо Натали, бивш европейски комисар, положил усилия за насърчаване на програмите на Европейския съюз за развитие и помощ. Наградата се връчва в партньорство с „Репортери без граница“ и за нея могат да кандидатстват журналисти от печатни, онлайн, радио- и телевизионни медии, установени в Европа, Африка, Близкия изток и Арабския свят, Латинска Америка и Карибите, както и Азия и Тихоокеанския регион.

Победителите в категорията за печатни/онлайн издания ще получат парични награди от 5 000 EUR (1-ва награда), 2 500 EUR (2-ра награда) и 1 000 EUR (3-та награда). Всеки от победителите в категориите за радио и телевизия ще получи 5 000 EUR. Носителят на Голямата награда ще получи допълнителни 5 000 EUR. Победителите ще бъдат обявени на церемония по награждаване през декември 2011 г.

За да отговарят на условията за кандидатстване, журналистическите творби трябва да бъдат публикувани или излъчени в периода между 1 юли 2010 г. и 31 август 2011 г. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 31 август 2011 г. и те ще се приемат по електронен път на следния адрес: www.lorenzonataliprize.eu.

Журналистическите творби ще бъдат оценени от независимо жури въз основа на това доколко са свързани с въпроси на правата на човека, демокрацията или развитието, както и въз основа на тяхната оригиналност, качество, задълбоченост на разследването и възможното им политическо въздействие.

Полезни интернет адреси:

Уебсайт на наградата „Лоренцо Натали“ - www.lorenzonataliprize.eu

Страница във Facebook на наградата „Лоренцо Натали“

Страница в Twitter на наградата „Лоренцо Натали“

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg