Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Започна кандидатстването за Младежката награда на световната среща на високо равнище (World Summit Youth Award). Инициативата цели да насърчи използването на продукти с електронно съдържание, които подкрепят Целите на хилядолетието на ООН. Информацията е публикувана от Mladiinfo.
Конкурсът се организира от Световната среща на върха по въпросите на информационното общество.
Награди
През август 2011 г. ще бъдат излъчени по трима победители в следните категории: борба срещу бедността, глада и болестите, достъп до образование, равенство между половете, културни дейности, устойчиво развитие и опазване на околната среда.
Отличените ще имат възможността да получат световно признание за творбите си. Те ще могат да присъстват на различни международни събития и да обсъдят идеите си с експерти от специализираните организации към ООН. Победителите ще участват и в срещите, организирани от Глобалния алианс на ООН за информационно-комуникационни технологии и развитие .
Спечелилите проекти ще бъдат популяризирани чрез мрежата на Младежката награда на световната среща на високо равнище.
Изисквания и кандидатстване
Конкурсът е насочен към писатели, журналисти, дизайнери, технолози и автори на електронно съдържание (e-Content). Участниците трябва да са граждани на държава - членка на ООН, и да са родени преди 1 януари 1981 г.
Авторите трябва да създадат проект за интернет или за мобилни приложения, насочен към постигането на Целите на хилядолетието. Проектите трябва да са все още действащи и могат да са на всеки един от официалните езици на ООН.
В категорията "Преследвай истината" могат да участват журналисти, които използват интернет, за да предават събития, свързани с Целите на хилядолетието.
Кандидатите трябва да се регистрират по електронен път тук.
Краен срок: 15 юли 2011 г.
Допълнителна информация и изисквания за конкурса може да намерите наофициалната страница на Младежката награда на световната среща на високо равнище

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg