Конкурси
България и Швейцария подписаха на 15 март 2011 г. в МС Споразумение за Фонд „Подготовка на проект". Подписите си под документа сложиха министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и посланик Беатрис Мазер, Ръководител на отдела за икономическо сътрудничество и развитие към Министерството на икономиката на Конфедерация Швейцария.  Представени бяха приоритетните области, по които ще се финансират проекти по двустранната Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Финансовият принос на Конфедерация Швейцария за изпълнение на програмата е в размер на 76 млн. швейцарски франка или 105 848 240 лв. за период от 10 години. Проектите, които ще се реализират по Българо-швейцарската програма обхващат четири основни приоритетни области: 1. „Сигурност, Стабилност и подкрепа за реформите" (26.75 млн. шв. фр.). В рамките на тази приоритетна ос вече има идентифицирани проекти предложения -  проследяване на откраднати превозни средства, обмяна на практически опит в сферата на миграцията, превенция на закононарушения, извършени от непълнолетни и други. 2. „Околна среда и инфраструктура" (27.4 млн. шв. фр), където също има идентифицирани проектни идеи. 3. „Насърчаване на частния сектор" (3 млн. шв. фр.), целящ развитие на частния сектор и стимулиране на износа на Малки и средни предприятия. 4. „Развитие на човешките ресурси и социалните дейности" (6 мнл. шф. фр.) с  основен акцент разширяване академичния обмен между България и Швейцария и подпомагане на съвместни българо-швейцарски изследователски дейности. Два подхода ще се прилагат при изпълнението на програмата: чрез проекти-  приоритетни оси 2 и 3 и чрез тематични фондове  - приоритетни оси 1 и 4. Швейцарските партньори по програмата - Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество (SDC) към Федералния департамент за външни работи на Конфедерация Швейцария, Държавният секретариат по икономическите въпроси (SECO) на Конфедерация Швейцария и Федпол (Швейцария) представиха тематичните приоритети на швейцарския принос за България. Споделен бе и опитът от първия действащ проект по програмата в областта на приоритетна ос „Сигурност, стабилност и подкрепа за реформи".
виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg