Конкурси
На 13 април 2011 г., в гр. Трявна, се проведе Осмото редовно заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2007-2013 г. По време на заседанието членовете на Комитета разгледаха и одобриха Годишния доклад за изпълнението на оперативната програма за 2010 г. От доклада стана ясно, че изпълнението на оперативната програма върви добре, допринася за развитието на политиките в сферата по заетостта, образованието и социалното включване, насърчава и реализацията на важни хоризонтални принципи, каквито са интеграцията на уязвимите групи в обществото, равенството между жените и мъжете и партньорството с всички заинтересовани страни. От старта на оперативната програма до момента, по различни схеми са включени над 505 хиляди лица, близо 214 хиляди от които - само през 2010 г. До края на миналата година близо 34 хиляди заети и безработни лица успешно са повишили своята професионална квалификация, а други около 49 хиляди души са придобили ключови компетенции. Създадени са и над 3 500 работни места. А благодарение на интервенциите по оперативната програма в сферата на социалното включване, броят на лицата, получаващи услуги в семейна среда или в общността, се е увеличил с над 38 хиляди души. Разкрити са 250 нови и са подкрепени 153 форми на социални услуги в общността. Броят на доставчиците на социални услуги се е увеличил с общо 145. С цел осигуряване навременното и качествено изпълнение на интервенциите по оперативната програма, Комитетът за наблюдение извърши промени в критерии за избор на 14 операции в сферата на политиката по заетостта, образованието, социалното включване, подобряване ефективността на институциите на пазара на труда, социалните и здравните услуги. Комитетът прие и критерии за избор на три нови операции на обща стойност 20.9 млн.лв., с което общият размер на програмираните средства надхвърли 2 332 млн.лв. или 98% от средствата по оперативната програма. Също така, към момента са стартирали и обявени 85 процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 658 млн.лв. По тях са сключени 1 757 договора на обща стойност 1 173 млн.лв., а общият размер на извършените плащания по програмата надхвърля 228 млн. лв.
виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg