Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Третият национален конкурс за отлична туристическа дестинация се провежда в рамките на проект ЕDEN. Темата за 2010 г. е „Водата – извор на живот и благоденствие”. Проектът се финансира по програма „Нови индустрии, туризъм и корпоративна социална отговорност” на Европейската комисия.

Главната цел на проекта е популяризиране на нововъзникващи и малко известни туристически дестинации, свързани с водни ресурси и създаващи условия за предоставяне на качествена и нестандартна туристическа услуга, акцентираща върху опазването на околната среда и предлагаща икономически растеж. Разкриването на многообразието от „нетрадиционни” туристически дестинации и споделянето на добри практики ще създаде нови възможности за привличане на туристи в нетуристически райони.

В регион Стара Загора се намират множество водни обекти – лековити минерални извори, язовири и реки. Това дава много възможности за участие в конкурса на интересни проекти, подчинени на темата „Водата – извор на живот и благоденствие”. Разработването на такива проекти ще даде възможност да бъдат разкрити уникалните туристически ресурси, както и своеобразни продукти и услуги, предоставяни в обектите от региона.

В конкурса могат да участват както местни власти и неправителствени организации, така и заинтересувани юридически и физически лица.

Победителят в конкурса, получава невероятни възможности за реклама чрез изготвянето на 2 клипа (1 и 3 минути) и представянето им на всички големи събития на Европейската комисия през следващата година, както и включване в рекламните материали по проекта и публикуването на видео клиповете на Интернет страницата на Европейската комисия.

За участвалите в националния конкурс проекти се подготвя обща рекламна брошура по проекта, която се разпространява от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Информационни брошури за конкурса и формуляри за участие може да намерите в Туристически информационен център, Стара Загора, бул Руски № 27. Телефон 042 627 098.

Информация за изискванията за изготвяне на проектите може да получите на:

1. http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden/index_en.htm

2. www.edenIV.com или

3. телефоните на екипа по проекта:

a. Димитринка Христова – координатор по проекта – 0884 244 449

b. Станимира Дойчинова – техн. секретар - 0882 800 273

c. Ваня Иванова – техн. секретар - 0882 800 259.

Източник: Туристически информационен център - Стара Загора

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg