Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

Европейската комисията стартира Европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2014 година. Конкурсът се организира от ГД "Предприятия и промишленост" на Комисията и цели да отбележи успешните дейности и инициативи, предприети за насърчаване на предприятията и предприемачеството; да отличи и сподели примерите за най-добри предприемачески политики и практики; да повиши съзнанието за ролята, която предприемачите изпълняват в обществото; както и да подкрепи и вдъхнови потенциалните предприемачи.

Поканени за участие в конкурса са национални, регионални или местни власти, както и публично-частни партньорства от всички държави членки на ЕС, включително Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция. Категориите, в които се присъждат награди, са шест: (i) насърчаване на предприемаческия дух; (ii) инвестиране в изграждането на предприемачески умения; (iii) подобряване на бизнес средата; (iv) подкрепа на интернационализирането на бизнеса; (v) подпомагане развитието на „зелени“ пазари и ефикасното експлоатиране на ресурсите; (vi) награда за отговорно и интегриращо предприемачество.


Конкурсът се провежда в два етапа. Първоначално кандидатите се състезават на национално равнище, след което могат да бъдат избрани да продължат и на европейско равнище. В рамките на националните конкурси всяка държава избира двама кандидати, които да бъдат номинирани за участие в европейския конкурс до май 2014 година.

 

Национален координатор на конкурса е Министерство на икономиката и енергетиката (г-жа Сашка Колчева, телeфон: (02) 940 7325, e-mail: ).

Крайният срок за подаване на кандидатури за участие в националната селекция е 14 април 2014 година.

Допълнителна информация за конкурса, както и формуляри за участие – тук.

 

https://www.facebook.com/pages/European-Enterprise-Awards-Bulgaria/177845486636

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg