Конкурси

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

 

banner-site2_glowОрганизатори на лагера: Сдружение "Момичетата управляват нашия свят" (NGO GLOW - Girls Leading Our World), доброволци от Корпуса на мира, Европейски информационен център и Ресурсен център "Отворена врата", Велико Търново.

 

Място: Велико Търново

Дати: 22-29 август 2010 г.

За лагера: Лидерска академия ГЛОУ е едноседмично преживяване, насочено към насърчаване себеуважението у младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, окуражаване на толерантното поведение, а също и осигуряването на информация по проблемите, с които те се срещат днес - трафик на хора, здраве, ХИВ/СПИН, околна среда и доброволческа дейност. Лидерска академия ГЛОУ се провежда изцяло на английски език и е съвкупност от интерактивни, увлекателни дейности: игри, дискусии в големи и малки групи и семинари, срещи с гост - лектори, както и организацията и провеждането на една социално ангажирана кампания (почистване на боклуци от горски площи, посещения на социални домове и т.н.).

В процеса на работа, чрез интерактивни методи на принципа “връстници обучават връстници”, момичетата придобиват нови знания и умения и усъвършенстват вече притежаваните такива. Сред тях за знания и уменията за работа в екип, за планиране, изработка и реализация на кампании, публични презентации и много още. 20 техни връстнички, участвали вече в Лидерска академия ГЛОУ и отличили се със своите изключителни лидерски качества, получават възможността да се завърнат в академията, но вече като обучители, след като преминат предварително тридневен допълнителен обучителен курс по посочените теми. Лагерът се провежда на английски език и е съвкупност от увлекателни дейности, игри, дискусии в големи и малки групи, сесии и семинари, гост-лектори, както и извършване на различни социални дейности като посещения на старчески домове и сиропиталища.

Кандидатстване: Попълнен формуляр (на английски език), в който се съдържа лична информация за участничката, отговори на въпроси и кратко есе, както и две препоръки (една на български от учител, треньор, преподавател, който ви познава добре и не е ваш роднина или съученик; и една на английски език - от учителя ви по английски, който може да оцени вашите умения по езика и който не е ваш роднина или съученик).

Документите за кандидатстване може да изтеглиге от тук.

Такса: След като бъдете одобрени за участие в Лагер „ГЛОУ", трябва да заплатите регистрационна такса от 80 лева както и пътуването си до Велико Търново и обратно. Всички останали разходи за лагера са поети от организаторите.

Моля, изпратете вашите документи за кандидатстване на e-mail:

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Можете да изпратите документите за кандидатстване и по пощата на следния адрес:

Европейски информационен център

За: Лидерска академия ГЛОУ 2010

П.К. 345

Бул. „България" № 24

5000 Велико Търново

 

Краен срок за изпращане на документите: 15 юни 2010.

 

За въпроси относно Лидерска академия ГЛОУ 2010, кандидатстването, препоръките и/или есето: пишете на или се свържете с Мариела Георгиева на тел. 062/605060.

Официален уебсайт на Лятна лидерска академия GLOW

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg