Конкурси

i-Portunusе схема за мобилност, подкрепена от програма „Творческа Европа“. Програмата предоставя възможност за трансгранична мобилност на артисти и професионалисти от сферата на културата чрез подкрепа на 350-500 краткосрочни (15-60 дни), задгранични пътувания на артисти и професионалисти, работещи в областта на музиката, литературните преводи и архитектурата и пребиваващи в страна част от „Творческа Европа“.

Мобилността трябва  да има конкретна и добре дефинирана цел, например:

  • Развитие на международно сътрудничество
  • Участие в резиденция с цел професионално развитие или създаване на продукция
  • Представяне на проект в друга държава
  • Разработване на проекти с местни общности

ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа за провеждането на мобилност (транспорт, настаняване, виза и др.) от една до друга страна част от програма „Творческа Европа“.музиката, литературния превод, архитектурата и културното наследство, Между декември 2020 г. и април 2021 г. i-Portunus обявява пет открити покани за артистична мобилност, които могат да се проведат между юни и края на ноември 2021 г. Тези покани сa  с конкретен фокус - музика, литературни преводи, архитектура и културно наследство.
Задължителните изисквания за кандидатите са да са лица навършили пълнолетие, професионално ангажирани в съответната сфера на културата и законно пребиваващи в страна, участваща в програма „Творческа Европа“ (списък на държавите можете да намерите тук).
За да  научите повече за програмата и да участвате в конкурсите посетете и  регистрирайте свой профил на www.i-portunus.eu 
Други контакти с програма i-Portunus:
Facebook
Twitter
Instagram

* Ако имате въпроси относно процедурата по кандидатстване - пишете на  

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news