Новини

eu-zname-veeРеферендумът за присъединяването на Хърватия към Европейския съюз ще се състои на 22 януари. Това обяви президентът на страната Иво Йосипович, предаде БТА.

"Членството (в ЕС) е голяма възможност, която трябва да използваме добре", подчерта Йосипович.

На 9 декември Хърватия подписа в Брюксел договора си за членство в ЕС. Страната ще стане 28-та държава членка на 1 юли 2013 г. след ратификацията на договора в националните парламенти на останалите страни от ЕС.

Очаква се хърватите да одобрят с огромно мнозинство присъединяването на страната към Европейския съюз. Неотдавнашни проучвания на общественото мнение показаха, че две трети от избирателите в бившата югославска република искат тя да стане 28-ата държава членка на ЕС.

Преди да стане официално част от ЕС Хърватия ще премине през три мониторингови доклада от страна на Европейската комисия. Тяхната цел е Брюксел да проследи прилагането на европейските стандарти в сферата на конкуренцията и върховенството на закона приблизително на всеки шест месеца, като се започне от пролетта на 2012 г.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Текущи покани

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news