Новини

На 24 януари 2012 в София ще се проведе Национален информационен ден по Оперативна програма за териториално сътрудничество  URBACT II , "Мрежа за градско развитие" - http://www.urbact.eu/

Място на събитието: Best Western City Hotel, София; ул. Стара планина №6

Начало 9.00 ч.

http://urbact.eu/fileadmin/Documents/URBACT_Infoday_in_Bulgaria_24_01_2012_final_Agenda.pdf

 

urbact-logo

 

За регистрация: тази форма трябва да се изпрати обратно на посочения мейл до 19 януари

 

Допълнителна информация от сайта на МРРБ

 

ОП УРБАКТ II е програма по Цел 3 "Европейско териториално сътрудничество" за обмяна на опит и знания за градовете с принос към инициативата на Европейската комисия "Региони за икономическа промяна". Основната й цел е да се повиши ефективността на политиките за устойчиво интегрирано градско развитие в Европа с оглед прилагането на Стратегията от Лисабон и Гьотеборг.

 

Програмата дава възможност на градовете да работят заедно за намирането на ефективни решения на основни урбанистични предизвикателства, като реализираните проекти допринасят за изготвянето на иновационни и устойчиви прагматични решения, които интегрират икономически, социални и екологични аспекти. Програмата позволява на градовете да обменят добри практики и да се учат от придобития опит заедно с всички професионалисти съпричастни към урбанистичната политика в цяла Европа - ОП УРБАКТ II обединява повече от 180 града, 29 страни и 5000 активни участници.

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Текущи покани

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news