Новини

На 24 януари 2012 г. (вторник) от 11.00 часа в зала Арена Армеец, тренировъчна , близо 500 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 7 до 12 години ще вземат участие в традиционния "Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца" - инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Евро-Ток България (Европейската кулинарна асоциация).

Празникът ще бъде открит от Зинаида Златанова, Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, а като специални гости на събитието са поканени Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов,  министъра на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, заместник-министъра на образованието, младежта и науката Милена Дамянова, както и Н. Пр. Юдит Ланг, Посланик на Унгария.  Заедно с децата и под напътствията на първокласни главни готвачи те ще приготвят здравословното и балансирано меню. Към креативното готвене ще се присъединят и популярни телевизионни водещи като Аделина Радева и Марта Вачкова (БНТ),  Даниела Тренчева и Николай Дойнов (Нова ТВ), Миа Сантова и Димитър Павлов ( ТВ 7 ).

Целта на инициативата е чрез интерактивна образователна среда, допълваща традиционното обучение,  да превърне децата от пасивни наблюдатели и консуматори в активни партньори и творци на собственото си знание по здравословно и балансирано хранене.

Докато се забавляват, те приготвят вкусно  меню и без усилия научават, че здравословно е разнообразното, балансирано и редовно хранене. В края на празника децата ще участват в подходящи за възрастта си спортни активности.


anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Текущи покани

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news