Новини

kids-corner_bgКомисията създаде специален уебсайт за децата и младите хора - „Детски кът".

В медиите днес се говори много за Европа. Но не винаги е лесно да разберем защо и как се вземат някои решения в Европа. Едно обаче е ясно - те оказват влияние върху нашето ежедневие. Знанието и ученето за ЕС не са само за възрастни. Важно е младите хора също да научат за ЕС на ранен етап от своето развитие, за да разберат какво представлява и как функционира той.

 

Ето защо Комисията създаде уебсайта „Детски кът". Децата от Европа и извън нея вече имат онлайн достъп до игри, викторини и информация за ЕС и страните, които са част от него. Чрез този нов уебсайт Съюзът за пръв път предлага на децата информация за ЕС и за техните права, предназначена специално за тях и на разбираем за тях език.

 

Детският кът е съставен от три части.

 

  • В раздел „Игри и викторини" децата на възраст между 6 и 16 години могат да играят забавни и образователни игри, създадени от Комисията и от други институции.
  • В раздел „ЕС - за какво става въпрос?" има интерактивна карта на Европа със забавни факти за ЕС и страните в него.
  • В раздел „Проверете правата си" ще намерите игри, видеоклипове и информация за правата на децата, разделени на две възрастови групи.

 

Децата могат да играят и да разглеждат всички тези материали на собствения си език - всъщност на всички езици на ЕС.

 

Детският кът също е неразделно свързан с уебсайта „Кът на учителя", който съдържа материали, с чиято помощ учителите могат да обяснят защо ЕС съществува и как функционира. Там ще намерите подборка от най-добрите учебни материали, създадени от Комисията и други институции за ученици от началните и средните училища с помощта на образователни експерти от страните от Съюза.

 


anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Текущи покани

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news