Новини
Вложените в България средства от Европейския съюз трябва да стимулират реформите. С проф. Хюбнер сме единодушни, че средствата от Европейския съюз не са универсалната панацея, която би решила абсолютно всички проблеми на страните-членки. Те са детонаторът, който трябва да взриви основния заряд, потенциалът, който България има. Това заяви министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев днес в Министерски съвет по време на кръгла маса „Споделяне на опита в усвояването на европейските фондове: перспективи пред България и Полша". Основен гост лектор на форума бе полският евродепутат Данута Хюбнер, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП и бивш еврокомисар. „Чрез средствата от структурните фондове се намалява различието между България и останалите страни-членки. Те ще подпомогнат преобразяването на нашата страна. Но това няма да се случи, ако само ремонтираме пътната инфраструктура. Не би било достатъчно да подобрим и железопътната инфраструктура, да инвестираме сериозни средства в частния бизнес, да направим повече за българската образователна система. За да имаме завършен ефект, ние трябва да възприемем средствата от Европейския съюз и целия процес като един силен стимул за реформи в страната", подчерта Томислав Дончев. „Ние всички знаем, че днес Европа е изправена пред големи предизвикателства. Едното от тях е растежът. Ние се нуждаем от растеж в Евросъюза, но смятам, че България се нуждае повече от растеж. Вие трябва по-бързо да постигнете икономически растеж, защото трябва да достигнете силните страни в Евросъюза.", заяви Данута Хюбнер по време на срещата. Тя отбеляза, че България има двете основни опции за финансиране на икономическия си растеж в следващите години. Едната е да продължи да бъде атрактивна за чуждестранни инвеститори. Другата опция, която дава възможност за интелигентен растеж, особено в рамките на Евросъюза, е ползването на евросредства, подчерта полският евродепутат. В кръглата маса за споделяне на полския опит участваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, български евродепутати, дипломати и представители на местната власт. Тук можете да се запознаете с презентацията на министър Дончев на български  и английски  език.  
виж цялата статия

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

vote2024

 

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

 

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg