Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

barrosoКакво е положението в ЕС и как той ще излезе от икономическата криза? Това са само два от въпросите, на които председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще се опита да отговори, когато произнася речта за състоянието на Съюза през 2012 г. в Европейския парламент в Страсбург на 12 септември (сряда) в 10:00 ч. българско време.

Председателят Барозу ще направи честна и ясна оценка на ситуацията в Европа и ще представи вижданията си за това как ЕС трябва да се развива през следващите години. Речта му може да бъде проследена на живо на адрес http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm .

Успоредно с това, председателят Барозу ще изпрати писмо до председателя на Европейския парламент, излагащо предложенията за политики, които Европейската комисия ще представи през следващите месеци.

В допълнение, на 19 септември в 19:00 ч. централноевропейско време председателят Барозу ще отговори на въпроси на гражданите относно състоянието на Съюза в интервю на живо с домакин Евронюз, като за целта ще бъде използвана видеотехнологията Google+ Hangout.

Всички европейски граждани могат да зададат въпрос към председателя на Европейската комисия – той ще им отговори на живо по време на интервюто.

Гражданите се приканват да изпращат въпросите си от 7 до 18 септември по обяд (централноевропейско време). Те могат да бъдат в писмен вид или под формата на видеозапис. Въпроси могат да бъдат задавани – и за тях може да се гласува – чрез EUtube - канала на Европейската комисия в YouTube. Евронюз ще избере няколко участници сред тези, чиито въпроси под формата на видеозапис са събрали най-много гласове. Те ще могат да зададат въпросите си лично на председателя на живо чрез Google+ Hangout.

Интервюто ще бъде излъчвано на живо в мрежата и уебсайта на Евронюз, по EUtube, на страницата на Комисията в Google+, по Европа по сателит и на уебсайта на председателя. Прякото излъчване на интервюто по EUtube ще може да се препредава безплатно от всеки уебсайт.

ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА РЕЧТА НА ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ.

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: europedirect@szeda.eu

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg