Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

barrosoВ речта си за състоянието на Съюза за 2012 г. председателят Барозу предложи ЕС постепенно да се превърне във федерация от национални държави. Той обяви също така план за есента за задълбочаване на икономическия и паричен съюз.

В своята реч за състоянието на Съюза през 2012 г. председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу излезе със силни аргументи за нова посока и нов начин на мислене за Европа.

Той очерта пътя към по-силно европейско единство с цел преодоляване на кризата и поддържане на суверенитета в глобализирания свят. „Глобализацията изисква по-голямо европейско единство. По-голямото единство изисква по-голяма интеграция. По-голямата интеграция изисква повече демокрация", каза той. Барозу представи на Европейския парламент „решителен курс за Европа", който „изисква окончателното изграждане на задълбочен и истински икономически съюз, основан на политически съюз".

Той представи също предложението на Комисията за общ надзор на банките в еврозоната като необходимо условие за създаването на банков съюз. Европейската централна банка ще получи правомощия за наблюдение на всички банки, за да се предотвратят случаите на банкова несъстоятелност и за да се защитят вложителите.

В речта си председателят на Комисията също:

  • изтъкна аргументи за развитието на европейско обществено пространство;
  • очерта стъпките към по-нататъшна интеграция и призова за широк дебат преди европейските избори през 2014 г.;
  • спомена предложението на Комисията за по-добър статут за европейските политически партии и предложи основните партии да представят свой кандидат за поста председател на Комисията.

Гражданите могат да изпращат въпроси до председателя Барозу за състоянието на Съюза до 18 септември по EUtube. Той ще отговори на въпросите на 19 септември от 19.00 часа централноевропейско време в интервю на живо, което ще бъде излъчено по Евронюз и на техния уебсайт, по EUtube, на страницата Google+ на Комисията, по Европа по сателит  и на уебсайта на председателя.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПЪЛНИЯ ТЕКСТ НА РЕЧТА НА ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ.

 


ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: europedirect@szeda.eu

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg