Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

globus-media-groupНа 28.11.2012 от 18.30 часа в зала „Анна Линд" поредицата от Националния видео каталог на България „Това е България", ще бъде представена пред Европейския парламент в Брюксел под личния патронаж на г-жа Кристалина Георгиева.

 

 

Глобус Медия Груп,  обединена медийна група за документалистика с водещ бранд Травъл ТВ  и телевизионни канали Къмюнити ТВ и Травъл HD, вече повече от две години работи по създаването на първия по рода си Национален видео каталог „Това е България” във full HD.

Поредица от 12 телевизионни филма, всеки с продължителност до 25 минути, които обхващат отделни теми от живота на България през вековете на нейното съществуване е вече реалност.

Колекцията e допълнена с  пълнометражен 90 - минутен представителен филм за България,  който е кулминация на проекта и има тежестта на самостоятелна творба.

Видео каталогът се превежда на английски, немски, испански, френски, руски, японски и китайски езици при първито му тиражиране.

Поредицата ще бъде адаптирана за деца до 12 години.

През м. ноември се предвижда първото тиражиране на каталога.

 

Документалната поредица цели да обогати представата на българите за развитието на страната ни от дълбока древност до наши дни и да съхрани тези

ценни кадри  за бъдещите поколения. Отправените послания са подкрепени от авторска музика на бележити наши творци, композитори и изпълнители.

 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: europedirect@szeda.eu

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg