Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

eudevdaysТазгодишните Европейски дни на развитието ще насочат вниманието към неотложни проблеми за развиващия се свят. В момент, когато държавите с бързо развиващи се икономики стават все по-богати, когато в Африка се отчитат безпрецедентен икономически растеж и активно разрастване на стопанските дейности , но също така и в момент, когато продоволствената сигурност остава огромно предизвикателство и неравенството се увеличава, международната общност за развитие ще се събере в Брюксел на 16 и 17 октомври по време на Европейските дни на развитието, за да обсъди тези предизвикателства и подкрепи глобалната програма.
Това събитие на високо равнище се организира от Европейската комисия и в него ще участват държавни ръководители от цяла Африка като Маки Сал, президент на Сенегал, Джойс Банда, президент на Малави, Али Бен Бонго Ондимба, президент на Габон, и д-р Томас Бони Яи, президент на Бенин. Институциите на ЕС ще бъде представлявани от председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, върховния представител и заместник-председател Катрин Аштън, комисаря по развитието Андрис Пиебалгс, комисаря по хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева и комисаря за селското стопанство Дачиан Чолош. Сред другите гости са министри на държавите от ЕС и представители на институциите на ООН, гражданското общество, академичните среди и частния сектор.
Сред основните теми за обсъждане са:
— селското стопанство, продоволствената сигурност и устойчивостта — на мероприятието ще бъде поставен акцент върху първия по рода си набор от предложения на Европейската комисия относно устойчивостта, в който ще бъдат очертани редица конкретни препоръки за начина, по който да се насочат усилията към първопричините за продоволствената несигурност и да се помогне на милиони хора да се приспособяват и бързо да се възстановяват след сътресения;
— социалната закрила и неравенството — неотдавнашната криза потвърждава необходимостта от допълване на икономическия растеж със социални мерки, за да се гарантира приобщаващ и устойчив растеж. Как може помощта за развитие да спомогне за постигането на тази цел?
— ролята на частния сектор — по време на събитието ще бъдат разгледани начините, по които частният сектор може да помогне на развиващите се държави.
Програмата и списъкът на потвърдените докладчици са достъпни на следния адрес: http://eudevdays.eu/edd12/programme/agenda
Можете да се регистрирате и да научите повече за начините на отразяване на ЕДР на следния адрес :
За Европейските дни на развитието можете да научите повече на следния адрес: http://eudevdays.eu/

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: europedirect@szeda.eu

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg