Новини

България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!

300x250px-banner-Grandpa

parliament-strasburgИмаме удоволствието да Ви информираме, че Информационното бюро на Европейския парламент в България планира да организира първото за 2013 г. РЕГИОНАЛНО СТУДЕНТСКО СЪСТЕЗАНИЕ на тема "Европейските граждани и реформите в ЕС". От тази година тези регионални състезания ще се провеждат в няколко студентски центъра в България, първият от които е гр. Пловдив. Следват Благоевград и Велико Търново.

Планираме регионалното студентско състезание да се състои в гр. Пловдив в края на март 2013 г.

Състезанието има за цел да събере на едно място най-изявените студенти в областта на европейската тематика. Всеки отбор ще се състои от по 5 студенти от утвърдени български държавни и частни университети, филиали на висши училища и колежи от град Пловдив, Стара Загора, Смолян, Кърджали и Бургас.

През 2011 г. 10 отбора от най-добрите национално признати университети участваха в първото издание на състезанието. Студентите европеисти от Софийски университет спечелиха в сериозна конкуренция с представителите на Югозападен университет и на Нов български университет. През 2012 г. отборът на НБУ победи в конкуренция на Софийски университет и Югозападния университет.

Състезанието ще бъде в два кръга: първият ще представлява тест с въпроси с различна степен на трудност за определено време / 90 минути/ с участието на всички отбори. Вторият кръг ще бъде дискусия между представители на отборите - финалисти по една от няколко предварително определени теми, които ще бъдат съобщени на участниците в състезанието предварително.

Състезанието е платформа за обмяна на мнения между студентите по актуални теми от дневния ред на ЕП и ЕС. В рамките на състезанието студентите ще имат и възможност да се срещнат и разговарят лично с членове на Европейския парламент, които участват пряко в подготовката на решенията на ЕП, както и дискутират актуални теми от дневния ред на ЕС с експерти.

Журито ще е сформирано от членове на Европейския парламент, представители на Информационното бюро на ЕП, експерти и журналисти, представители на младежки неправителствени организации.

Отборът-победител ще бъде определен още същия ден, а наградата е посещение на сесия на ЕП в Брюксел на наши разноски през есента за целия отбор с цел срещи с членове на  ЕП и запознаване с работата на институцията.

Излъченият отбор трябва да се състои от петима студенти без значение от годината на обучение или образователната степен - бакалавър, магистър или докторант /на възраст до 32 години/. За участие не се допускат участници в състезанието ни от 2011 и 2012 г. Отборите може да са сформирани от студенти в различни специалности.

Искаме да подчертаем, че Информационното бюро на Европейския парламент в България ще поеме пътните разноски на състезателите от университети и колежи извън Пловдив, нощувката им в хотел за една нощ, както и организира обяд.

Ще очакваме информация от Вас дали Вашият университет ще бъде представляван от студентски отбор до 4 март 2013 г. на електронна поща: или на телефон + 359 2 985 35 45.  Конкретният състав на отбора може да бъде посочен до 10 март 2013.г. включително на същите контакти.

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Кои сме ние
ЕВРОПА ДИРЕКТНО в Стара Загора е член на мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, която от своя страна е част от група центрове EUROPE DIRECT, разположени в цяла Европа. Благодарение на тези центрове гражданите имат достъп до Европа и могат да участват в дебати за бъдещето на ЕС. Мрежата се ръководи от Европейската комисия.

Можете да ни задавате въпроси за политиките, програмите и приоритетите на ЕС и да се включите в мероприятия за бъдещето на ЕС.

Освен това посещаваме училищата, където правим презентации, организираме дискусии за ЕС и осигуряваме официални публикации.

Предоставяните от нас услуги са безплатни за участващите граждани.

Имайте предвид, че не предлагаме правни консултации, нито тълкуване на законодателството на ЕС.

За да получите повече информация за центровете в държавите — членки на ЕС, включително в България, щракнете тук.

Свържете се с нас

ЕВРОПА ДИРЕКТНО СТАРА ЗАГОРА

Адрес: ул. „Ген. Столетов“ №127

Телефон: 042 605 007

ел.поща: 

Работно време

Понеделник -четвъртък: 09:00-12:30 / 13:30-18:00

Петък: 9:00-12:30 / 13:30-17:00

Социални медии

https://www.facebook.com/europedirectstarazagora

https://twitter.com/europedirectsz

Уебстраница/Уебсайт

https://www.europedirect.szeda.eu/

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

Полезни връзки

rep_office_b
button_ep_bg

eesc
politiki
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en


justice
button_eutube
logo_CoR_bg

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

kids-corner_bg