Новини

voteОфициалният старт на Европейската година на гражданите 2013 в България ще бъде даден на церемония в понеделник, 1 април 2013 година. Началото е в 14,00 часа в Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко“ № 1). Европейската година на гражданите ще бъде открита от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова — национален координатор на инициативата за България, Зинаида Златанова — ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Теодор Стойчев — и. д. ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България, и представители от Европейския алианс за Европейската година на гражданите 2013.

 

Европейският съюз обяви 2013 г. за Европейска година на гражданите с цел активизиране на дебата по гражданството на ЕС и достъпа до информация на гражданите за техните права, особено с влизането в сила на Договора от Лисабон. Годината е обвързана и с отбелязването на 20-тата годишнина от въвеждането на гражданството на ЕС. Предвиждат се редица инициативи на национално и регионално ниво, като ще бъдат организирани конференции, семинари, медийни кампании и информационни дни.

 

 

Допълнителна информация

Евробарометър: 40% от българите са запознати с правата си като граждани на Европейския съюз

За Европейската година на гражданите 2013

Интернет страница на ГД "Правосъдие" на ЕК

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news