Новини

jeniteРолята на жените за растежа на икономиката, възможностите за развитие и предизвикателствата пред тях в бизнес лидерството и предприемачеството ще бъдат основните теми на дискусия във второто издание на годишния форум „Жените, нежната сила на бизнеса”. Иницииран за първи път миналата година от сп. „Мениджър”, общественият дебат сега ще бъде с акцент върху лидерството и предприемачеството и ще се проведе на 2 април, вторник, от 16,00 ч. в столичния „Гранд Хотел София”, зала „Триадица”.

Партньор на събитието е Информационното бюро на Европейския парламент в България, а модератор отново ще бъде известният български журналист Георги Тошев.

Организатор на форума е и Общественият съвет на жените в бизнеса, учреден в резултат на първото събитие „Жените, нежната сила на бизнеса” и председателстван от Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България.

Форумът ще започне с видеообръщения на Микаел Густафсон, председател на Комисията за правата на жените и равенството на половете в ЕП, Мария Габриел, член на ЕП (ЕНП, ГЕРБ) и Антония Първанова, член на ЕП (АЛДЕ, НДСВ).

Представители на бизнеса, публичната власт, експерти в различни области и дипломати ще разискват по двете основни теми на дебатите:

Жените лидери в корпоративния сектор — добри практики, стил на управление, предимства, кариера, работа във и извън България, и

— Сфери на развитие, подходящи за жени предприемачи.

 

След края на дискусията в 18,00 часа ще се състои българската премиера на френския филм Луиз Вимер, който спечели престижната награда Сезар 2013. Филмът е сред 10-те в официалната селекция на LUX Prize 2012 и проследява историята на 50 годишната Луиз Вимер, която трябва да започне живота си отначало след драматичен обрат, оставил я без дом и с огромен дълг.

 

 

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 90355169 233826561090752 4566392577518993408 n

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news