Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

fullsizerender 1-119В рамките на дейностите по подготовката на Председателството на Съвета на Европа, вицепремиерът Деница Златева посети Летище София, Държавно предприятие „Ръководството на въздушното движение“ и инспектира строителството на моста, който ще свърже бул. „Брюксел“ с Терминал 2 на летището.

Деница Златева проведе работна среща с ръководството на ДП РВД, на която беше обсъдена готовността на страната ни да посрещне интензивния въздушен трафик по време на Председателството през първите шест месеца на 2018 г. Генералният директор на ДП РВД Георги Пеев съобщи какви са предприетите мерки за сигурност и безопасност при контрола на въздушния трафик. На срещата стана ясно, че България е адекватно подготвена и има необходимия капацитет да изпълни тази своя част от ангажиментите, свързани с Председателството. Измежду темите на разговора бяха и квалификацията и процесът на обучение на служителите на Ръководството.

Служебният заместник министър-председател Деница Златева посети Терминал 1 и Правителствения терминал на Летище София, които ще посрещат чуждестранните делегации и високопоставените гости по време на Българското председателство. На среща с ръководството на Летище София бяха обсъдени предстоящи козметични ремонтни дейности и подобрения в специализираните части на софийските терминали. Златева беше информирана за предприетите текущи мерки, които ще гарантират сигурността и престоя на гостите, свързани с достъпа, стриктните проверки и капацитета на летището по време на срещите на най-високо равнище в страната ни през 2018 г.

Вицепремиерът Златева инспектира и ремонтните дейности на трасето, което ще свърже Терминал 2 на летище София и бул. Брюксел и ще бъде функционално до началото на Председателството, за да облекчи натоварването на трафика в района на летището. Деница Златева получи уверение, че изграждането на транспортното съоръжение ще бъде завършено в по-кратък срок от заложения.

Тагове:

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 20160701-SKpresidencyBanner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news