Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

Председателят на ЕП Антонио Таяни и Ги Верхофстад, координаторът на Председателския съвет на ЕП за Брекзит, ще дадат пресконференция днес в 18.15 ч. българско време. Пресконференцията ще се състои след срещата на председателя с лидерите на политическите групи, които ще направят първоначална оценка на последствията от активирането на процедурата по член 50 от Договора за ЕС за напускане на Европейския съюз от страна на правителството на Обединеното кралство.

Срещата на лидерите на политическите групи е насрочена за 17.00 ч. българско време днес, като целта ѝ е да бъде подготвена пленарната сесия на 3 – 6 април 2017. На тази среща председателят на ЕП Антонио Таяни, лидерите на политическите групи, координаторът на ЕП за преговорите с Великобритания Ги Верхофстад (АЛДЕ, Белгия) и председателят на комисията по конституционни въпроси Данута Хюбнер (ЕНП, Полша) ще направят оценка на очакваното днес съобщение от страна на правителството на Обединеното кралство за активирането на процедурата по член 50 от Договора за ЕС за напускане на Европейския съюз.

Съвместната пресконференция ще се проведе в зала Анна Политковская (PHS 00A050). Тя ще бъде предавана на живо в интернет на EbS+ и EP Live.

Както е предвидено в член 50(2) от Договора за ЕС, споразумението за оттегляне на Великобритания от ЕС трябва да бъде одобрено от Европейския парламент, който трябва да бъде информиран редовно за хода на преговорите между Обединеното Кралство и останалите 27 страни членки. Парламентът може да одобри споразумението с обикновено мнозинство от подадените гласове.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 20160701-SKpresidencyBanner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news