Новини

bulgaria-10-years-in-the-eu-report-visualДесетте години членство на България в Европейския съюз са един от най-успешните периоди в българската история. Това е една от основните тези в доклада на Центъра за либерални стратегии по повод десетата годишнина от присъединяването на България към ЕС. Анализът е изготвен по поръчка на Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България.

Докладът представя как се е отразил процесът на европейска интеграция върху развитието на България. Текстът показва историческото развитие на страната в сфери като политиката и икономиката, ползите за гражданите, медиите, неправителствения сектор, образованието, науката и културата, както и ефектите от външната политика на ЕС. Анализът разглежда не само десетте години на членство, но и предприсъединителния период, като прави и сравнение с държави със сходни на България характеристики, които в момента са извън Съюза.

Целта на доклада е да предизвика дискусия сред българското общество за важността на членството. В продължение на цялата 2017 г. Представителството на ЕК и Информационното бюро на ЕП, както и всички европейски информационни мрежи предвиждат над 50 инициативи в цялата страна за отбелязване на годишнината – научни конференции, семинари, фотоконкурси и други. Всеки може да допринесе за още по-пълна представа как се е отразила интеграцията на България в ЕС, коментирайки в социалните мрежи с хаштаг #BG10xEU.

Доклад „10 години България в ЕС“ (pdf 972KB)

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018bg-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news