Новини

                        На 18 и 19 септември Европейският парламент организира семинар в Брюксел за преподаватели, които участват в Програмата за училища посланици на ЕП.

 

Семинарът премина успешно, като събра 94 учители от участващите в Програмата и сертифицирани през учебната година 2016/2017 училища от целия ЕС. От България присъстваха представители на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Златица, 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“ - София, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Радомир и ЧПГ „Образователни технологии“ - София. Г-жа Катрин Рурман, директор на Дирекция „Информационни бюра“, приветства групата и благодари на учителите за тяхното участие и интерес към Програмата, както и за активното им ангажиране в обсъждането на европейските въпроси в училище. Тя ги насърчи да обменят идеи с колеги от други държави членки на ЕС по време на семинара. Заместник-председателят на Европейския парламент г-н Райнев Виланд даде началото на диалог с участниците във вторник, като отговори на техните въпроси по теми, свързани със законодателните правомощия и функционирането на Европейския парламент, настоящата политическа ситуация в държавите членки и ролята на образованието в европейски контекст.

По време на първия ден преподавателите взеха участие в специализирана работна група за старши посланици „Съвети и вдъхновение за изпълнението на Програмата за училища посланици“. Семинарът също така включваше много интерактивни дейности, съвети и данни за европейската парламентарна демокрация, които учителите биха могли да използват, когато дават уроци, както и възможности за обмен на добри практики и мрежи помежду им. На втория ден учителите бяха запознати с ролята и правомощията на Европейския парламент и посетиха Дома на европейската история.

Голяма част от участниците отбелязаха, че семинарът е бил много полезен и изразиха задоволство от „иновативния му поглед към образованието“. Следващият семинар, който ще се проведе през ноември, също ще приветства учителите от сертифицирани училища посланици на Европейския парламент от 26 държави членки и ще се стреми да надгради върху натрупания вече опит. Дотогава може да намерите някои от заключенията на отминалото събитие в двата документа по-долу.

 

 .

 

 

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

 • 1
 • 2
 • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018bg-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news