Новини

На 13 октомври 2017 г. от 10.00 ч. в Дома на Европа в София ще се проведе дискусия под надслов „Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон: Поглед от София", организирана от Европейското движение и Съюзът на европейските федералисти съвместно с Информационното бюро на ЕП в България. Събитието има за цел да допринесе към дебата за основните въпроси, засягащи бъдещето на ЕС и за формирането на национална позиция относно предложенията за обновление на европейския проект.

Своето виждане по темата ще споделят членовете на Европейския парламент Андрей Ковачев (ЕНП), Петър Курумбашев (С&Д), Светослав Малинов (ЕНП) и Илхан Кючюк (АЛДЕ) (очаква се потвърждение). За патрон на мероприятието е поканен президентът Румен Радев.

 


Основните теми на дискусията са:

‒ Към обща европейска отбрана и европейски решения на проблемите с миграцията, граничния контрол и вътрешната сигурност;

‒ Реформа на европейските институции и политики и укрепване на европейската демокрация;

‒ Солидарност чрез сближаване на социалните и данъчни модели между страните-членки или реформиране на кохезионната политика;

‒ Как да използваме предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, за да поставим България в центъра на дебата за Бъдещето на Европа.

 

Допълнителна информация

Регистрацията за дискусията се извършва предварително. Моля, потвърдете Вашето участието на телефон (+359) 2 987 22 85 или по електронна поща на адрес: (Европейско движение България

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018bg-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news