Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

IMG 4720​На 30 октомври, в Международния младежки център в Стара Загора, Европа Директно - Стара Загора организира "Дни на Европейския парламент 2.0". 1​2​ учени​ци​ от Стара Загора, Ямбол и Казанлък​ бяха избрани да се включат като участници в инициативата, която Европа Директно – Стара Загора провежда в партньорство с Европа Директно – Букурещ. ​Те бяха селектирани в резултат на миналогодишното издание на традиционната симулация на работа на европейските институции. Заедно с 15 свои връстници от Румъния, учениците се въплатиха в членове на Европейския парламент по силата на случаен жребий. ​Целта ​б​е младежите от двете съседни страни да дебатират заедно​ по една от най-горещите теми в Европейскиа съюз​ - „Брекзит” и да се опитат да оформят най-удачната позиция на Европейския парламент при преговорите с Великобритания.
​Традиционно събитието беше разделено на две части - първата, свързана с работата на европейските институции и ​втората, посветена на симулационната игра. Голямата изненада за младежите беше дискусията с Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, който откри срещата.
​Това беше само първата част от съвместната инциатива, като на ​​20 ноември домакини ще бъдат колегите ни от Европа Директно - Букурещ, а същите младежи ще влязат отново в ролите на водещи европейски дипломати.

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018bg-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news