Новини

471.5 млн. евро от Кохезионния фонд са инвестирани в развитието на железопътната отсечка между градовете Елин Пелин и Костенец.

Този участък е част от високоскоростната железопътна линия между двата най-големи български града София и Пловдив от коридора Изток/Източно Средиземноморие на трансевропейската транспортна мрежа на ЕС (TEN-T). Този коридор преминава през осем страни от ЕС, от Берлин до Атина, като създава важни железопътни връзки в страните от Централна и Южна Европа. Това означава по-плавно пътуване и обмен за България и нейните съседи.

Комисарят по въпросите на регионалната политика Корина Крецу каза: "Безпроблемните железопътни връзки за пътници и товари ще стимулират регионалното развитие в България и допринасят за изграждането на конкурентна и нисковъглеродна икономика за следващите поколения. Радвам се, че европейският Кохезионен фонд помага за това".

Над 100 млн. евро от Кохезионния фонд са инвестирани в линията София-Пловдив в периода 2007-2013 г. за изграждането на отсечката между градовете Септември и Пловдив. Отсечката Костенец-Септември понастоящем се финансира с 151,5 млн. евро по линия на Механизма за свързване на Европа (CEF). След приключване на строителните работи по линията София-Пловдив, пътниците ще могат да пътуват между двата града за по-малко от 80 минути при скорости до 160 км/ч.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news