Новини

гр. Стара Загора
ул. "Ген. Столетов" 127, тел: 042 605 007
гр. Казанлък
бул. "Розова долина" 6, тел. 0431 98260
гр. Ямбол 
ул. Раковски 1, п.к. 291, тел.: 046 66 29 39

Втората фаза на Програмата JUSTROM беше поставено на среща при Омбудсмана на България на 11 юни 2018 г.в София.

Инициативата цели подобряване достъпа до правосъдие на ромските жени и ще бъде изпълнявана в периода от април 2018 г. до март 2019 г.

Първата пилотна фаза на програмата JUSTROM се проведе от октомври 2016 г. до март 2018 г. в пет европейски държави - България, Гърция, Ирландия, Италия и Румъния.

Проектът ще допринесе за овластяването на ромските жени, като им помага да се запознаят по-добре с механизмите за защита срещу дискриминация и други нарушения на човешките права, включително ранните/насилствени бракове, трафика на хора, домашното насилие, злоупотреба с власт от полицията и расистки мотивирани престъпления.

Програмата ще предостави правна информация, съвети и процесуално представителство на близо 1 600 бенефициенти в България, Гърция, Италия и Румъния. В България програмата ще има най-малко 355 бенефициенти в двете правни клиники в Пловдив и Велико Търново.

Стартът на JUSTROM2 беше обявен на среща, организирана със съдействието на Омбудсмана на Република България на 11 юни 2018 г. В срещата взеха участие представители на Омбудсмана, Бюрото за правна помощ, Националната комисия за защита от дискриминация, Министерството на вътрешните работи, Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет, Представителството на Европейската комисия в България, Националния институт на правосъдието, Община Пловдив, преподаватели и представители на гражданското общество. По време на откриването, партньорите споделиха своя опит и принос към пилотната фаза на JUSTROM и проявиха засилен интерес към по-тясно сътрудничество в рамките на JUSTROM2, с цел да се подобри достъпа до правосъдие на ромските жени и да се подкрепи тяхното социално приобщаване.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018bg-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news