Новини

Втората фаза на Програмата JUSTROM беше поставено на среща при Омбудсмана на България на 11 юни 2018 г.в София.

Инициативата цели подобряване достъпа до правосъдие на ромските жени и ще бъде изпълнявана в периода от април 2018 г. до март 2019 г.

Първата пилотна фаза на програмата JUSTROM се проведе от октомври 2016 г. до март 2018 г. в пет европейски държави - България, Гърция, Ирландия, Италия и Румъния.

Проектът ще допринесе за овластяването на ромските жени, като им помага да се запознаят по-добре с механизмите за защита срещу дискриминация и други нарушения на човешките права, включително ранните/насилствени бракове, трафика на хора, домашното насилие, злоупотреба с власт от полицията и расистки мотивирани престъпления.

Програмата ще предостави правна информация, съвети и процесуално представителство на близо 1 600 бенефициенти в България, Гърция, Италия и Румъния. В България програмата ще има най-малко 355 бенефициенти в двете правни клиники в Пловдив и Велико Търново.

Стартът на JUSTROM2 беше обявен на среща, организирана със съдействието на Омбудсмана на Република България на 11 юни 2018 г. В срещата взеха участие представители на Омбудсмана, Бюрото за правна помощ, Националната комисия за защита от дискриминация, Министерството на вътрешните работи, Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет, Представителството на Европейската комисия в България, Националния институт на правосъдието, Община Пловдив, преподаватели и представители на гражданското общество. По време на откриването, партньорите споделиха своя опит и принос към пилотната фаза на JUSTROM и проявиха засилен интерес към по-тясно сътрудничество в рамките на JUSTROM2, с цел да се подобри достъпа до правосъдие на ромските жени и да се подкрепи тяхното социално приобщаване.

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news