Новини

Бюрото на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на среща с г-жа Ева Майдел (ЕНП), член на Европейския парламент и докладчик по Регламента за презграничните плащания в Съюза и таксите за превалутирането, на 6 март 2019 г., сряда, от 13.00 ч. до 14.00 ч. в Дома на Европа в София.

Темата на срещата е „Таксите за преводи в евро – един двоен стандарт по-малко“. Освен Ева Майдел В събитието ще участват икономистът Лъчезар Богданов и членът на управителния съвет на организацията на българите с опит в чужбина „Тук-Там“ Даниела Данаилова. Дискусията ще се проведе на 6 март 2019 г., сряда, от 13.00 ч. до 14.00 ч. в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ № 124 в София. Моля да се регистрирате за участие до 5 март 2019 г. на http://epgplus.eu/qgwe.

На 14 февруари 2019 г. Европейският парламент прие нови правила, които слагат край на дискриминацията срещу ползвателите на платежни услуги в рамките на ЕС, но извън еврозоната. От 15 декември 2019 г. банките трябва да уеднаквят таксите за трансгранични плащания в евро и за вътрешните плащания и да направят по-прозрачни разходите за превалутиране.

Целта на срещата ще бъде да се представят новите промени, които ще настъпят след влизането в сила на Регламента и да се обсъдят последиците от тях за българските потребители и финансови институции. Срещата ще се проведе под формата на панелна дискусия, след което публиката ще има възможност да задава въпроси към участниците. На срещата ще бъдат поканени представители на държавни институции, медии, организации за защита на потребителите, банки и финансови институции, неправителствения сектор и граждани.

 

anketa

Електронната книга „Европейски приказки под липите" е второ допълнено издание. Първата версия е създадена в рамките на EUROWEEK 2010 STARA ZAGORA. Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:
 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Едно от най-успешните издания на Европа Директно – Стара Загора, създадено от колегите ни от Мадрид, също се нуждаеше от промяна, за да влезе в крак с новите условия. Отново с помощта на Европа Директно – Мадрид, екипът ни обнови „Познавате ли природата на Европейския съюз?" и я предоставя за свободен достъп за всички електронни четци. Приятно забавление! Изтеглете книгата в различни формати за електронни устройства:

 epub logo pdf icon mobi fb2 lit-icon txt

Европа Директно Стара Загора - дейност, мисия, функции

Работа в Европа

  • 1
  • 2
  • 3

Текущи покани

mir-large

movebg

ecrc

Полезни връзки

rep_office_b
kristalina

button_ep_bg

eesc
button_treaty_of_lisbon_bg
politiki
fondovete
solvit_b
eubookshop

patuvane-v-evropa

yourvoicebanner_150x70_bg
eud
button_debateeurope

button_ecc
button_youreurope_en
europaeu

europasspurple_bg
button_epso_en

Европейска година за развитие

justice
button_climate-action_bg

banner-lifelong-blog
button_eutube
logo_CoR_bg

 eu2018ro-banner

 

 aktivnipotrebiteli1

diversity_bg

140610-biodiversity
kids-corner_bg

safeonline

 

eu-civic-news